De stage-ervaring van Thimo

6 april 2022

Stagiaire Thimo vertelt over zijn marketingstage

“Gevarieerde werkzaamheden en gezelligheid”

De afgelopen 5 maanden heeft Thimo Raasveld stage gelopen bij het marketingteam van Farmhouse International. Thimo kijkt terug op een gezellige en geslaagde stageperiode. Lees hier zijn ervaringen!

Stel je even kort voor:

Hoi, ik ben Thimo Raasveld! 20 jaar en student Commerciële Economie aan de Haagsche Hogeschool. De afgelopen 5 maanden heb ik met veel plezier gewerkt op de marketingafdeling van Farmhouse International.

Hoe ben je bij ons bedrijf terecht gekomen?

Via een docent vanuit mijn opleiding werd mij aangeraden om eens te kijken op de website van Yex. Dit sprak mij aan en daarna ben ik contact gaan zoeken. Via een open sollicitatie heb ik een telefoonnummer weten te bemachtigen en werd ik doorverwezen naar de Marketing Manager van Farmhouse, Jeroen Groenewegen. Na één gesprek was het raak en mocht ik midden november starten binnen het bedrijf.

Kun je een samenvatting geven van je werkzaamheden tijdens je stage?

De werkzaamheden zijn heel divers. Dat maakt het juist heel leuk omdat je niet altijd hetzelfde doet. Mijn werkzaamheden waren voornamelijk het updaten van de online cijfers van LinkedIn en de websites, recept vertalingen toevoegen via Wordpress, dieper duiken in de analytics en zoeken naar verklaringen van behaalde cijfers. Daarnaast het opmaken van verschillende marketing uitingen voor bijvoorbeeld een carrièrebeurs op Hogeschool Inholland en werd ik veel betrokken bij het project rondom de nieuwe huisstijl. Erg leuk allemaal!

Heeft de stageperiode aan jouw verwachtingen voldaan?

Ik wist eerlijk gezegd niet zo goed wat ik moest verwachten omdat dit mijn eerste stage ooit was. Door de goede begeleiding is het eigenlijk heel soepeltjes verlopen en is mijn stageperiode voorbij gevlogen.

Zou je andere studenten aanbevelen om stage te lopen bij Farmhouse en waarom?

Ja, dat raad ik andere studenten zeker aan! De marketingafdeling varieert in werkzaamheden, er is altijd wel wat te doen en je hebt naast de vaste werkzaamheden ook altijd last minute acties waar je aan kan meewerken. Je leert veel van het bedrijfsleven en kan je meer inleven in de tijd die in bepaalde marketingaspecten gaat zitten. Tijdens mijn stage heb ik ook geleerd om kritisch te kijken naar marketinguitingen en de gedachten daarachter.

Zijn er nog andere dingen die je kwijt wil?

Het team van Farmhouse is vrij jong waardoor je veel gezelligheid en aansluiting hebt als stagiaire. Je wordt goed opgevangen en er is ook ruimte voor een leuk praatje tijdens je werkdag. Zo kijk ik terug op een gezellige en geslaagde periode op de marketingafdeling van Farmhouse International.