In gesprek met Mike Looije – “Op cursus met de keurmeesters”

19 december 2022

Mike Looije, Productmanager bij FV SeleQt, vertelt meer over zijn rol binnen ons bedrijf

“Ik werk nu vijf jaar bij Farmhouse, en ben vijf maanden terug intern ‘verhuisd’ van exotisch fruit naar haricots en peulvruchten. Een productgroep waar ik tot dat moment geen kaas van had gegeten, maar ik heb me snel ingewerkt. Zo ben ik een cursus voor keurmeester gaan volgen om meer productkennis op te doen. Erg leuk en leerzaam om te doen. Ik zat samen met zowel beginnende keurmeesters als met keurmeesters die al 20 jaar in het vak zitten, maar deze module over o.a. peulvruchten nog moesten doen. Ik ben ook bezig met een cursus Spaans. Dat alles om nog beter met onze leveranciers te kunnen communiceren.

Wij werken doorlopend aan goed partnership met onze boeren. Mijn werk is steeds meer relatiebeheer geworden. Contact met de telers is cruciaal. In één week bij een teler leer je meer dan in drie jaar op kantoor. Ik ga ook de telers van peulvruchten bezoeken, maar nu nog even niet. Ik wil me eerst grondig voorbereiden en de juiste adressen hebben en niet lukraak gaan rondreizen.

Mijn favoriete product uit ons assortiment? Dan kijk ik stiekem nog even naar mijn vorige job in het exotisch fruit, en dan kom ik op Pitahaya (Drakenfruit). Het aantal telers daarvan groeit hard, dus dat zou weleens de ‘tweede banaan’ kunnen worden. Iets wat bij iedereen op de fruitschaal ligt. Kijk ik naar de fijne groenten, dan noem ik allereerst Bimi, een kansrijk product met veel potentie. En natuurlijk Sugarsnaps! Die kun je ook rauw eten heb ik onlangs ontdekt. Een verrassend lekkere snack. Nog niet veel mensen eten Sugarsnaps op die manier, maar als het aan mij ligt komt daar snel verandering in.”