In gesprek met Sacha Martens – “Ik ben begonnen als stagiaire en doorgegroeid tot Operations Manager”

8 mei 2023

Sacha Martens, Operations Manager bij Farmhouse, vertelt ons meer over haar rol binnen ons bedrijf

In 2016 begon Sacha aan het laatste hoofdstuk van haar studie: het afstudeertraject bij Farmhouse! Al snel voelde ze zich als een vis in het water binnen het bedrijf. Na haar stage groeide Sacha door tot Operations manager. Ook is ze sinds 2020 onderdeel van het management team. Wil je weten hoe Sacha dit bereikt heeft? Lees snel verder!

Terug in de tijd

Tijdens haar zoektocht naar een leuke stageplek werd Sacha via LinkedIn in contact gebracht met Martijn, de directeur van Farmhouse. “Mijn docent vertelde mij dat ze bij Farmhouse op zoek waren naar afstudeerstagiaires voor de Operations afdeling. Ik twijfelde geen moment en stuurde een berichtje.” Sacha mocht langskomen voor een gesprek. En wat bleek? Het was meteen een match! “Tijdens het gesprek kreeg ik een goed gevoel bij het bedrijf, de mensen en de stagevacature. Toch moest ik er even over nadenken, want ik woonde destijds in de omgeving van Haarlem en dat is niet bepaald om de hoek.  Ik besloot ervoor te gaan en dat bleek achteraf de juiste beslissing te zijn!” vertelt Sacha

Nieuw avontuur

Naast het schrijven van een scriptie besloot Sacha om mee te werken op de afdeling. “Op die manier kon ik een beetje proeven van het werkleven en leerde ik het bedrijf beter kennen. De tijd vloog voorbij en halverwege mijn stage kreeg ik een baan aangeboden voor de functie Supply Chain Coördinator. “Daar moest ik wel even over nadenken, want dit betekende dat ik elke dag in totaal twee uur moest reizen. Mijn gevoel zei me dat ik ervoor moest gaan, dus dat deed ik.”

Niet te stoppen!

De AGF-sector was voor Sacha vrij nieuw. “Dat komt doordat ik niet in het Westland ben opgegroeid. Al snel merkte ik dat het een hele dynamische wereld is, het is echt nooit saai! Daarbij was de functie heel breed en was ons team niet alleen verantwoordelijk voor Supply Chain, maar ook voor de organisatie van de logistiek, productie en meer. Daar werd ik enthousiast van!” Na een paar jaar vertrok de toenmalige manager. Daarom kwam Martijn met de vraag of Sacha deze plek wilde overnemen. “Hij gaf mij het vertrouwen om de nieuwe Operations manager te worden. Dat vond ik een groot compliment, maar tegelijkertijd ook een grote stap. Er komt namelijk veel verantwoordelijkheid bij kijken. Het was een aanbod dat ik niet kon afslaan, want ik hou van avontuur en ga geen uitdaging uit de weg!”

Mensenmens

Dagelijks houdt Sacha zich bezig met werkzaamheden rondom operationele en strategische planning van inkoop tot productie tot logistiek en packaging. “Daarnaast zorg ik voor de efficiency en optimalisatie van onze processen. Tijdens mijn werk, gebeuren er soms dingen die je niet altijd verwacht. Dan denk je: ‘Oké nu heb ik echt alles uitgesloten’. Uiteindelijk blijkt dit dan niet zo te zijn. Je probeert jezelf continu te verbeteren om de volgende keer datzelfde probleem te voorkomen. Daardoor leer je eigenlijk bijna iedere dag iets nieuws binnen deze branche. Het leuke aan mijn werk is dat er veel vrijheid bij komt kijken. Als ik een nieuw project wil starten wordt dit vanuit het bedrijf heel erg gestimuleerd. Daarnaast vind ik het samenwerken met verschillende afdelingen erg leuk. De Operations afdeling heeft met iedereen te maken. Op het ene moment sta ik in de loods en praat ik met een orderpicker en op het andere moment klop ik aan bij de directie. Ik ben een mensenmens, dus dat vind ik fantastisch!”

Eén team, één taak

Een goede samenwerking is bij Farmhouse van groot belang. “Als de samenwerking goed verloopt, ga ik met plezier naar mijn werk. Niet alles loopt altijd vlekkeloos en je loopt op de Operations afdeling regelmatig tegen uitdagingen aan. Samen met het team moeten we dit oplossen, we hebben iedereen nodig van orderpick tot administratie!” vertelt Sacha.

 

Vacatures bij Farmhouse

Toe aan een nieuwe uitdaging? Bij Farmhouse zoeken we regelmatig nieuwe collega’s. Bekijk hier onze vacatures