In gesprek met Gijs Geene: ”Het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de boeren met hun zoete aardappel omgaan, werkt aanstekelijk”

28 mei 2024

Gijs, accountmanager bij SPOT, heeft een bezoek gebracht aan de farms in North Carolina. Vandaag blikt hij terug op zijn reis. Eén ding is zeker; het was een bijzondere trip. Waarom? Lees snel verder!

“Doordat ik voorheen nog niet eerder in Amerika was geweest, was ik op voorhand al heel enthousiast over deze reis. Ondanks dat ik iedere dag veel contact heb met de teler, hadden we elkaar nog nooit in het echt ontmoet. Het was hoogtijd om daar verandering in te brengen.”

 

Een rondje over de farms

Gijs ging naar Amerika om de telers te ontmoeten en om met eigen ogen te zien hoe het hele traject van oogsten tot verpakken er precies uitziet. “Iedere ochtend begon met een ontbijtje bij de Cracker Barrel. Aangekomen bij de farm maakten we samen met de teler een wandeling over de zoete aardappelvelden. Keer op keer keek ik mijn ogen uit door het enorme oppervlak dat iedere farm had. Dat was heel indrukwekkend. Daarnaast vond ik de mate van zorg en passie waarmee de telers met hun product omgaan heel bijzonder.”

 

Relaties opbouwen

Sterke en persoonlijke relaties opbouwen, vinden we heel belangrijk bij Farmhouse. Natuurlijk hebben we veel contact via telefoon en mail, maar er gaat niets boven een bezoek aan de farms. “Ik merkte al snel dat men in Amerika heel vriendelijk en open is. We werden door iedereen heel gastvrij ontvangen en zijn door een aantal partners mee uit eten genomen. Met op het menu, je raadt het misschien al, zoete aardappelen! Tijdens de bezoeken hing een hele fijne sfeer en we hebben elkaar echt goed leren kennen. Niet alleen op zakelijk gebied, maar juist ook op persoonlijk vlak. Ik vond het super interessant en leuk om de mensen achter de bedrijven te leren kennen.”

 

Be happy, be involved, be proud…

…dat zijn de kernwaarden die we bij Farmhouse nastreven. Niet alleen op kantoor, maar in de hele keten. “In totaal zijn we bij tien telers langs geweest. Het was heel gaaf om te zien dat alle telers trots waren op hun gewassen, werkwijzen en de verschillende faciliteiten. Het enthousiasme spatte er bij iedere partner vanaf. Dat werkte heel aanstekelijk! Samen evalueerden we het afgelopen seizoen en blikten we vooruit naar het seizoen dat komen gaat. Het ziet er veelbelovend uit, dus daar zijn we blij mee. Al met al was het een heel waardevolle en leerzame trip. Het was de eerste, maar zeker niet de laatste keer in Amerika!